Semifinallagen är klara – fyra matcher kvar innan SM-finalerna!

Semifinallagen är klara – fyra matcher kvar innan SM-finalerna!

Nu är det klart vilka åtta lag som gör upp i fyra rafflande semifinaler för en plats i SM-finalerna på Stockholms stadion den 7 juli.

Stockholm Mean Machines vann den Norra divisionen i Superserien Dam och får därmed möta det andraplacerade laget i den Södra divisionen. Stockholm var i SM-final förra året medan, medan Crusaders är ett lag som tagit stora kliv framåt under säsongen som gått. Semifinalen spelas på Zinkensdamms IP helgen efter midsommar.

Den Södra divisionen vanns av de regerande mästarinnorna i Örebro Black Knights i överlägsen stil, och laget får därmed spela semifinal på hemmaplan mot tvåan i den norra divisionen – Arlanda Jets, ett lag som alltid finns med när det vankas slutspel.

Så i SM-finalen på Stockholms stadion den 7 juli ser vi vinnaren av Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders ställas mot vinnaren av Örebro Black Knights och Arlanda Jets, i vad som kan bli en riktigt välspelad SM-final.

I Superserien Herr var det dramatiskt ända in i sista omgången, även om Carlstad Crusaders redan var klara seriesegrare och därmed en av lagen med hemmaplansfördel i semifinalen. Där får de möta Uppsala 86ers, som slutade fyra i serien efter en dramatisk seger mot Göteborg Marvals i näst sista omgången vilket säkrade slutspelsplatsen för 86ers.

På andraplats i Superserien Herr, och det andra laget som spelar hemma i semin, hittar vi Örebro Black Knights. Örebro vann under säsongen två riktiga nagelbitare mot Stockholm Mean Machines, det lag i och med segern mot 86ers i sista omgången slutade trea i tabellen. Blir semifinalen lika spännande som de två tidigare mötena lagen emellan denna säsong har vi en riktig höjdare att se fram emot i semifinalen.

Så i SM-finalen för herrar ställs vinnaren av Carlstad Crusaders och Uppsala 86ers, mot vinnaren av Örebro Black Knights mot Stockholm Mean Machines.

Lämna en kommentar